Het mooie van een dagje Happen en Trappen is dat je in één dag kennismaakt met de mooiste plekjes in een regio. Iedere route is afwisselend, maar dat geldt helemaal voor De Drie Gewesten, want dan doorkruis je zowel de Peel, de Kempen als de Meierij. Mocht u nog twijfelen, luister dan nog eens naar de megahit Brabant van Guus Meeuwis, waarin dit gebied enthousiast bezongen wordt… Arrangement (prijs: € 47,95 p.p.)Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie met gebak bij HUP
- Voorgerecht bij Comigo
- Soep bij Brasserie de Kruik
- Hoofdgerecht bij Bavaria Brouwerijcafé
- Nagerecht bij IJssalon Bacio Mierlo
Honderden schilderijenDeze bourgondische route begint bij HUP in Mierlo. U wordt ontvangen met koffie en gebak en kunt op pad. Eerst richting Nuenen, het dorp waar Vincent van Gogh twee jaar woonde. Een relatief korte periode, maar wel een productieve. Het Nuenense leven inspireerde hem enorm en dat resulteerde in honderden schilderijen en tekeningen, waarvan de beroemde Aardappeleters het meest bekend is. Ook nu nog ademt het dorp de sfeer van Vincent Van Gogh.
In Nuenen wordt bij restaurant Comigo een lekker voorgerecht geserveerd, waarna u verder trapt richting Nederwetten. Eenmaal aangekomen in ‘Wetten’ strijkt u lekker neer op het terras van Brasserie De Kruik voor een heerlijk kop soep.
‘Zo, nu eerst een Bavaria’Vervolgens voert de weg naar Brabants beroemdste brouwerij. In het Bavaria Brouwerijcafé zult u merken dat ze hier meer kunnen dan bier brouwen alleen, want er wacht u een smakelijk hoofdgerecht. Tot slot fietst u via bossen en heidevelden naar Mierlo, waar bij IJssalon Bacio het dessert wacht. Met het dessert achter de kiezen en de buik vol is het tijd om terug te keren naar het startpunt en komt de route ten einde.
Standerdmolen MierloAls u de door de Dorpsstraat in Mierlo fietst komt u voorbij Standerdmolen Mierlo. De Standerdmolen Mierlo is een historische windmolen uit circa 1640, oorspronkelijk gelegen op de Molenheide tussen Geldrop en Mierlo. Deze zogenaamde banmolen was eigendom van de heren van Mierlo en verplichtte inwoners hun graan daar te laten malen. In 1857 werd de molen afgebroken en in 1860 herbouwd aan de Dorpsstraat in Mierlo. Na een restauratie in 1941 werd de molen op 4 oktober van dat jaar weer in bedrijf gesteld. In 1992 werd de molen enkele tientallen meters verplaatst naar de huidige locatie. De molen is maalvaardig en wordt onderhouden door een team van zeven molenaars. Bezoekers kunnen de molen bijna elke zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigen. Groepen kunnen op afspraak langskomen.
De Oude TorenOp de hoek bij knooppunt 61 ligt in de verte aan uw rechterhand De Oude Toren. De Oude Toren in Stiphout is een middeleeuwse kerktoren uit circa 1400, oorspronkelijk onderdeel van de Sint-Trudokerk. Na herhaaldelijke verwoestingen, waaronder een blikseminslag in 1884, bleef de toren als ruïne over. In 1975 werd de toren gerestaureerd en in 1938 werd het bouwwerk uitgeroepen tot Rijksmonument. De toren bestaat uit vier geledingen met spaarnissen en is zowel van cultuurhistorisch als architectuurhistorisch belang
Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!